Recentste nieuwsberichten en artikels
Nieuws🕘 15 Nov 2018
Parc Astérix heeft vandaag sterk uitgepakt op pretparkbeurs IAAPA Attractions Expo in Orlando. Het park heeft namelijk, samen met Intamin, een nieuwe achtbaan aangekondigd en deze moet een van de meest geavanceerde launchcoasters ter wereld worden.
Nieuws🕘 15 Nov 2018
In 2017 kondigde Walibi Belgium het al aan in hun grootse investeringsplan: het Waverse pretpark zou in 2021 een grote Megacoaster bouwen. Naar de bouwer bleef het gissen en het park hield de lippen stijf op elkaar, tot vandaag.
Artikel🕘 14 Nov 2018
Sinds kort is ons landje een achtbaan armer. Niet de pensioengerechtigde Keverbaan of Dreamcatcher moest het loodje leggen, maar één van de allerrecentste toevoegingen aan het Belgische pretparklandschap.
Artikel🕘 14 Nov 2018
  12 november was een droevige dag voor de wereld van de superhelden. Eén van de meest iconische striptekenaars aller tijden kwam te overlijden aan een longontsteking.
Artikel🕘 10 Nov 2018
Voor de vijfde keer dit jaar kunnen we met veel plezier de komst van een nieuw pretpark in onze parkgids aankondigen. Voor deze jongste aanwinst – het 105de park inmiddels – moeten we helemaal naar het Hoge Noorden afreizen.
Nieuws🕘 7 Nov 2018
Europa-Park heeft bekendgemaakt dat het plannen heeft voor een kabelbaan die Frankrijk verbindt met het resort.
Nieuws🕘 6 Nov 2018
Eind volgend jaar opent Europa-Park haar nieuwe waterpretpark Rulantica met 25 attracties. En daar zal een primeur bij zitten: het Diving Theatre, een nieuw concept van VR Coaster. Dat kan ons Brakesection Magazine melden.
Nieuws🕘 30 Okt 2018
  Volgend jaar is het eindelijk zover, dan breekt het moment aan waarop menig pretparkfan al 2,5 jaar wacht: de heropening van de houten achtbaan Colossos in het Duitse Heide-Park.
Artikel🕘 30 Okt 2018
In het najaar van 2019 opent de Efteling met ‘De zes zwanen’ de nieuwste toevoeging aan haar iconische Sprookjesbos.
Nieuws🕘 30 Okt 2018
Energylandia heeft meer onthuld over hun toekomstplannen. Het park is ambitieus en wil van ongeveer 1,5 miljoen bezoekers groeien naar 4 miljoen. Om dat te doen komen er de volgende jaren opnieuw heel wat nieuwe attracties bij en een hotel.
Nieuws🕘 29 Okt 2018
Traditiegetrouw sluit Walibi Holland het jaar af met Halloween Fright Nights. Tijdens de laatste openingsavond van dit seizoen werd vannacht de naam van de nieuwe achtbaan bekend gemaakt.  De hybride achtbaan die Walibi Holland opent op 1 juli 2019 krijgt de naam 'UNTAMED'.
Artikel🕘 26 Okt 2018
Bobbejaanland stelt voor deze Halloween-editie een nieuwe en wel heel bijzondere horror maze voor: Welp! Maze Welp is geïnspireerd op de gelijknamige horrorfilm van Vlaamse makelij. Pretparken.be beleefde de officiële persopening en neemt jullie mee op kampavontuur...
Pretparkdeals

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.