Recentste nieuwsberichten en artikels
Artikel🕘 20 Jan 2019
  De Brexit komt eraan! In hoeverre moeten wij ons als pretparkfans zorgen maken over de Brexit? En meerbepaald: wat als er geen deal bereikt word tussen de twee partijen, wat elke dag waarschijnlijker lijkt? Zonder te pretenderen politieke experts te zijn, doken we in deze parl
Nieuws🕘 19 Jan 2019
Attractiepark Toverland ontving vorig jaar een recordaantal van 812.000 bezoekers. Dit is een stijging van maar liefst 19% ten opzichte van het bezoekaantal van 2017. De forse groei is te danken aan de miljoenenuitbreiding die Toverland in 2018 realiseerde.
Nieuws🕘 18 Jan 2019
Het Zweedse pretpark Liseberg heeft mogelijks plannen voor een nieuwe grote attractie: een boomstamattractie. Dat blijkt uit een tender dat het pretpark december vorig jaar indiende. De attractie zou gepland zijn voor 2023.
Nieuws🕘 18 Jan 2019
Komend najaar vindt de langverwachte opening van Rulantica plaats, de nieuwe waterwereld van Europa-Park. Samen met het museumhotel Krønasår, dat eind mei al opent, vormt het waterpark de grootste uitbreiding uit de geschiedenis van het Duitse pretpark.
Nieuws🕘 10 Jan 2019
Rainbow MagicLand, een pretpark vlakbij Rome, gooit het financieel over een nieuwe boeg. Het pretpark komt volledig in handen van Pillarstone Italië dat de enige aandeelhouder wordt van het park.
Nieuws🕘 10 Jan 2019
Er staat de komende jaren heel wat nieuws te wachten in Disneyland Parijs. Met de onthulling bijna één jaar geleden van de uitbreiding voor de Studios staan fans te popelen.
Nieuws🕘 8 Jan 2019
Het Deense stadspark Tivoli Gardens in Kopenhagen heeft aangekondigd dat het dit jaar 2 van z'n achtbanen gaat vervangen door nieuwe exemplaren! Het gaat om kinderachtbaan Karavanen en de powered coaster Odinexpressen.
Nieuws🕘 8 Jan 2019
Fans van de kinderserie 'Paw Patrol' kunnen vanaf 2019 hun hartje ophalen in Movie Park Germany. Daar zal namelijk een nieuwe themazone gewijd worden aan de popularie animatieserie.
Nieuws🕘 8 Jan 2019
Plopsa deelde onlangs enkele nieuwe concept-arts van het in aanbouw zijnde Plopsa-hotel, waarop delen van het interieur te zien zijn. Er komen ook themakamers met verschillende studio 100 figuren. De nieuwe ontwerpen zijn een leuk voorproefje op hoe het hotel zal ingericht worden.
Artikel🕘 6 Jan 2019
Dat 2018 een groots jaar was voor onze parkengids, is geen geheim. We voegden vijf parken toe in onze gids over Europese parken: Dennlys Park, Le Fleury, Tayto Park, Kolmården en Jardin D'Acclimatation.
Nieuws🕘 2 Jan 2019
Er schiet bijna niets meer over van het voormalige Océade. Het waterpretpark op de Brusselse Heizel moet tegen eind januari volledig afgebroken zijn op straffe van fikse boetes. De afbraak van het waterpretpark Océade verloopt vlot.
Artikel🕘 29 Dec 2018
Het is zover, hallo 2019! Dat betekent voor velen enkele Nieuwjaarswensen uitspreken. Wij doen hetzelfde, maar richten ons met onze wensen tot de pretparken in de buurt, in de hoop dat ze uitkomen. We doen dit voor de vier grote Belgische pretparken en ook voor vier parken in onze buurlanden.
Pretparkdeals

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.